ارتودنسی سیمی

یکی از روشهای انجام ارتودنسی دندان، ارتودنسی سیمی می باشد. در این روش وظیفه اصلی انتقال نیرو به دندانها و تصحیح دندانها بوسیله سیم می باشد. این روش جهت تصحیح ناهنجاری های دندان بهترین روش ارتودنسی است.

در کودکان بسیار موثرتر است ولی در بزرگسالان نیز میتوان این درمان را با بازه زمانی طولانی تر انجام داد. با استفاده از این روش میتوانید دندان هایی ردیف و زیبا داشته باشید.

امروزه روش ارتودنسی به عنوان یکی از رایج ترین درمان های دندانپزشکی، از محبوبیت چشمگیری در میان اقشار مختلف جوامع برخوردار است.

تنظیم به جای دندان ها یا قرار دادن دندان ها در موقعیت آناتومیکی مناسب آنها، عمده ترین کاربرد ارتودنسی است که با استفاده از بریس ارتودنسی، شامل دو جزء اصلی براکت و سیم ارتودنسی، انجام می شود.

ارتودنسی سیمی

سیم مخصوص ارتودنسی یا آرچ وایر، سیمی فلزی است که در شیار براکت ارتودنسی قرار گرفته و نیروی مورد نظر برای تغییر موقعیت دندان ها را بر روی دندان، لثه و فک اعمال می کند.

در واقع، سیم ارتودنسی اصلی ترین وظیفه را در جا به جایی و شکل دهی به دندان ها بر عهده دارد.

نحوه از بین بردن فشردگی دندانها توسط ارتودنسی سیمی:

نحوه از بین بردن فاصله دندانها توسط ارتودنسی سیمی:

ارتودنسی سیمی در کودکان

سازمان دندانپزشکان آمریکا بهترین زمان برای معاینات دندان پزشکی را سن 7 سالگی و بهترین زمان برای آغاز ارتودنسی سیمی را البته بعد از تشخیص به نیاز 8-9 سالگی می دانند.

چرا که در این سن طیف رشد مجدد و تغییرات دندان ها قابل تشخیص است و اگر مشکلی در شکل دندان ها و یا حتی سلامت آنها وجود داشته باشد در بهترین زمان تشخیص داده می شود.

ارتودنسی سیمی کودکان

در این سنین به دلیل شروع رشد دندان های آسیاب بزرگ دندانپزشک توانایی ارزیابی حالات و فرم بندی دندان ها را دارد و به راحتی می تواند تشخیص دهد که فک بالا و پایین در چه زاویه ای نسبت به عقب و جلو بودن قرار خواهند گرفت.

نظر کلی دندانپزشکان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکایی بر این است که حداکثر فرصت زمانی تا 10 و تعداد معدودی تا 12 سال است و بعد از آن نتیجه دلخواه به راحتی حاصل نمی شود و بعد از این سنین رشد دندان ها و فک تا حد بالایی کامل شده اند.

ارتودنسی سیمی بزرگسالان

بسیاری افراد در سنین بالاتر تصمیم به انجام ارتودنسی می گیرند که این افراد باید توجه داشته باشند که رشد فک و دندان ها به پایان رسیده است و انجام هر کاری در این سن ممکن نیست.

اما اگر ارتودنسی در این سنین با هدف ردیف کردن دندان ها باشد قابل انجام است البته به شرطی که لثه های سالمی داشته باشند پس مرتب کردن دندان ها در سنین بالا با توجه به داشتن لثه های سالم علاوه بر پیچیدگی بیشتر قابل انجام است اما تغییرات در فک امکان پذیر نمی باشد.

انواع ارتودنسی دندان

  1. ارتودنسی متحرک
  2. ارتودنسی ثابت
  3. ارتودنسی با استفاده از براکت‌های فلزی
  4. ارتودنسی با براکت‌های همرنگ دندان
  5. ارتودنسی برایکت‌های فلزی یا سرامیکی بدون الاستیک
  6. ارتودنسی از پشت دندان یا سیستم لینگوال
  7. ارتودنسی شفاف یا Invisalign

البته نوع دیگری از ارتودنسی به نام ارتودنسی سریع نیز وجود دارد که در درمان‌های رایج استفاده نمی‌شود و به همین خاطر در این دسته‌بندی گنجانده نمی‌شود.

در چه مواردی از ارتودنسی استفاده می شود:

  1. بستن فاصله بین دندان ها
  2. به هم فشردگی دندان ها و شلوغی بیش از حد
  3. کراس بایت
  4. برگشت جزیی دندان به حالت اولیه

همواره  شاد و سلامت باشید

مرکز فوق تخصصی دندانپزشکی دکتر زهرا طهوری فوق تخصص ایمپلنت های دندانی

3 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا به سوال امنیتی پاسخ دهید ؟ *