بروساژ دندان (جرم گیری دندان)
یکی از اقداماتی که افراد برای پاکسازی و خلاصی از بد رنگی و سفید کردن دندان و کاهش پوسیدگی انجام می دهند بروساژ یا جرم گیری دندان است. یکی از راه های زیبایی دندان بروساژ دندان است. در واقع جرم های دندان به راحتی و سادگی تشکیل می شود. رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان آن را به تأخیر می اندازد.
اما اینکه آیا واقعا با جرم گیری دندان ها از شر بد رنگی آن یا بوی بد دهان رها می شویم سوالی است که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مادر این مطلب سعی در آشنا کردن شما با جرم دندان و نحوه ی جرم گیری دندان و رفع باورهای اشتباه در این موضوع و چگونگی انجام جرم گیری دندان و بروساژ و جرم گیری سنتی هستیم.
جرم دندان چیست؟
جرم دندان از یک ماده سخت معدنی است که بر روی دندان تشکیل میشود و بیشترین مقدار جرم در پشت دندان های جلو پایین می باشد. بدین دلیل که مجاری غدد بزاقی به این قسمت باز میشود. جرمگیری یا همان بروساژ فقط پلاک دندان و جرم دندان را از بین میبرد و سطح داخلی دندان را سفید نمی کند.
جرم در واقع رسوبی است که روی دندانها و لثه تشکیل میشود و نهتنها باعث ایجاد بوی بد دهان میشود بلکه رنگ و سلامت دندانها را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند به پوسیدگی آنها و بروز بیماریهای لثه منجر شود.
البته افرادی که زیاد چای و قهوه مصرف میکنند و سیگار میکشند زودتر دچار جرم دندان خواهند شد. پس به نوعی باید جرم دندانها را از بین ببریم.
دندانپزشکان زیبایی معتقدند، بزاق دهان به صورت طبیعی دارای املاح بسیاری است که در قسمتهایی از دهان و دندانها رسوب میکند و به مرور زمان هم میکروبهای دهانی و مواد غذایی به این رسوبات اضافه میشوند.
در مراحل اولیه این پلاکها براحتی با مسواکزدن و نخ دندان کشیدن قابل پاک شدن است، اما به مرور زمان به لایهای سخت تبدیل میشود که نیاز به مداخلات درمانی دارد.
یعنی اینکه برای از بین بردن جرم باید به دندانپزشک مراجعه و جرم گیری کنید.
فیلم نحوه جرم گیری دندان
آیا جرم گیری دندان درد دارد؟
بیشتر مردم فکر میکنند جرم گیری مینای دندانها را از بین میبرد و زمینه بروز پوسیدگی را فراهم میکند در حالی که جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافتهای نگهدارنده دندان مضر است، محلی برای تجمع و تکثیر میکروبها به حساب میآید و فقط با جرمگیری میتوان این مشکل را حل کرد.
پس این جرم است که ضرر دارد نه جرم گیری!
خیلیها میگویند این کار باعث حساس شدن دندانها میشود و فکر می کنند جرم گیری دندان درد دارد یا در صورت مصرف نوشیدنی گرم یا سرد دندانها تیر میکشند.
از نظر دندانپزشکان وجود جرم روی دندانها به علت ضخامتی که دارد به عنوان یک عایق عمل میکند و تا حدی جلوی حس دندانها را میگیرد.
بنابراین طبیعی است که با برداشته شدن آن بهتر متوجه تغییرات حرارتی شویم. البته این حساسیت همیشگی نیست و بعد از چند روز از بین میرود، پس نگران نباشید.
آیا جرم گیری دندان باعث لق شدن دندانها می شود؟
یکی از باورهای نادرست درباره جرم گیری این است که این اقدام درمانی، لقشدن دندانها را به همراه دارد. با تجمع تدریجی جرم روی دندانها و لثه و بیتوجهی به این موضوع، مقداری از استخوان نگهدارنده دندان تحلیل میرود.
در حقیقت دندان به این دلیل قبلا لق شده ولی به علت انباشتگی جرم و چسباندن دندانها به هم، بیمار لق شدن آنها را احساس نکرده است، اما بعد از برداشتن جرمها فرد متوجه آن میشود.
البته این در مورد همه افرادی که جرم گیری میکنند، صادق نیست.
مثلا فردی که دندانهای سالمی دارد بعد از جرم گیری مشکلی نخواهد داشت و اتفاقا از این که بوی بد دهانش از بین رفته و دندانهای تمیزتری دارد، بسیار راضی و خوشحال است.
نحوه جرم گیری دندان
در جرم گیری با ابزارهای دستی، دندانپزشک از یک جرمگیر دندان استفاده میکند و بهصورت دستی پلاکهای موجود روی دندانها را از بین میبرد، اما این نوع جرم گیری سطحی مناسب افرادی است که جرم دندانی زیادی ندارند.
در جرم گیری با ابزارهای التراسونیک، پزشک به کمک یک دستگاه کوچک و سر فلزی آن پلاکها را از روی سطح دندانها و لثه پاک میکند و از اسپری آب برای شستن جرم و سرد نگهداشتن سر دستگاه کمک میگیرد.
البته سوال بسیاری از متقاضیان جرمگیری از دندانپزشک این است که آیا جرم گیری درد دارد؟
باید گفت بیمار در حین جرمگیری هیچ دردی را احساس نمیکند، چون نوک قلم دستگاه جرمگیری با ایجاد لرزش و ضربههای بسیار کوتاه روی جرمها آنها را از بین میبرد، اما دندان را نمیتراشد که باعث ایجاد درد شود.
بسیاری از افراد با یک بار جرم گیری و رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان ممکن است تا مدتها نیازی به جرم گیری مجدد نداشته باشند، اما برخی دیگر که به صورت مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده نمیکنند، چندان توجهی به زیبایی و سلامت دندانهایشان ندارند و شبها به یک مسواک زدن 15 ثانیهای اکتفا میکنند زودتر دچار جرم دندانی خواهند شد.
و در حالت کلی هر شش ماه یکبار میتوان دندانها را جرم گیری کرد، اما همه افراد باید حداقل سالی یک بار این کار را انجام دهند.
خمیر دندان های ضد جرم گیری
استفاده از خمیردندانهای ضدجرم موجود در بازار تا حدی میتواند جرم دندانها را از بین ببرد، اما باید بدانید این محصولات دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده هستند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمیشود چون به مرور زمان هم به مینای دندان آسیب میرسانند و هم باعث بروز حساسیتهای دندانی میشوند.
جرم گیری طبیعی دندان
چوب مسواک از شاخههای درختی به نام مسواک تهیه میشود که نه تنها در جنوب ایران بلکه در کشورهای مصر و هند نیز به وفور یافت میشود.
چوب این درخت علاوه بر آنکه اثر ضدمیکروبی دارد میتواند با کمک فلورایدی که در ساقههایش وجود دارد بسیاری از میکرو ارگانیسمهای غیرهوازی را که موجب پوسیدگی دندان میشود بردارد و یک جرمگیر بسیار عالی محسوب میشود.
استفاده از چوب مسواک به صورت مستمر و طولانی یکی از بهترین روشهاست که شما را برای همیشه از جرم گیری دندان نجات دهد.
در برخی از منابع طب سنتی به این نکته اشاره شده که غرغره کردن جوشانده چوب مسواک نیز میتواند در تقویت و ضدعفونی کردن دهان به ویژه لثهها موثر باشد. تنها مراقب باشید از چوب مسواک هر شب به آرامی برای جرمگیری و پاکسازی دندانها استفاده کنید.
بروساژ دندان چیست؟
احتمالاً شما هم واژه بروساژ را همراه با جرم گیری دندان دیده یا شنیدهاید. بد نیست بدانید دندانپزشکان با آغشته کردن دندانها به خمیر مخصوص و نصب برس کوچکی روی یک وسیله خاص چرخشی اقدام به بروساژ سطوح دندانی میکنند که این کار معمولا بعد از جرم گیری و برای ایجاد سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگها و لکههایی که چسبندگی زیادی ندارند، استفاده میشود.
این روزها یکی از درمانهای زیبایی که مردم از دندانپزشکان میخواهند، سفید کردن دندان است.
یادتان باشد دندانپزشک شما هنگام جرم گیری،رسوبات رنگی و املاح تهنشین شده روی دندانها را برمیدارد و در نتیجه رنگ داخلی دندان تغییر نخواهد کرد و نباید انتظار سفیدی و درخشندگی داشته باشید.
هر چند به دلیل از بین رفتن لایه جرم، کمی تغییررنگ را احساس میکنید ولی در بلیچینگ دندان (روشی برای سفید کردن دندانها) مادهای به نام پراکسید هیدروژن به درون ساختار مینایی دندان نفوذ کرده و باعث اکسید شدن رنگدانهها و در نتیجه سفید شدن دندانها میشود. از طرفی این کار بیشتر جنبه زیبایی دارد، در حالی که جرم گیری یک اقدام درمانی است. توصیه به مطالعه مقاله در همین سایت تحت عنوان بلیچینگ کردن دندانها.
جمع بندی مقاله
به طور کلی باورهای اشتباه در مورد جرم گیری دندان زیاد می باشد اما باید دانست که ضرر اصلی به دندانها از طریق خود جرم های دندان می باشد که با جرم گیری مرتب سالیانه میتوان از آسیب های این مشکل رها شد.
در کلینیک دندانپزشکی دکتر زهرا طهوری جرمگیری و بروساژ دندانها و تمامی خدمات زیبایی و درمانی دندان ها صورت می پذیرد.
همواره شاد و سلامت باشید
مرکز فوق تخصصی دندانپزشکی پردیس
تعقیب
-
[…] صورت تشکیل جرم، با مراجعه به دندانپزشکی باید دندان ها جرم گیری شود. بر خلاف تصور برخی افراد جرم گیری باعث صدمه و لقی […]
-
[…] بسیار سریع تر و راحت تر از حرکت دست، می تواند پلاک ها و جرم های دندان را پاک […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
واقعا جرم دندان خیلی آزاردهنده اس
بله متاسفانه